Onderstaand bericht ontvangen van de KNLTB – de Voorjaarscompetitie 2021 gaat niet door en wordt doorgeschoven naar het najaar 2021.

Voor deze competitie in het najaar 2021 is het nog mogelijk om ( een ) nieuw(e) team(s)/spelers aan te melden/ in te schrijven bij de KNLTB. Afhankelijk van het aantal reacties kijken wij dan of er nog een plekje vrij is en zullen het team/ spelers alsnog indelen.

Wacht hier niet te lang mee,  tot uiterlijk 1 juni a.s. kun je je aanmelden ( opgeven bij Jack Geerlings – jackgeerlings@home.nl) , want hoe eerder je aan ons doorgegeven heb, des te groter de kans dat wij je kunnen indelen.

Vriendelijke groet,

Jack Geerlings

TC

Competitie Update vanuit de KNLTB

Het coronavirus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. De maatregelen in de sport blijven van kracht en het kabinet ziet op dit moment geen ruimte om meer versoepelingen toe te staan. Het openingsplan en de routekaart geven aan dat wellicht sporten binnen vanaf 18 mei en wedstrijden voor jeugd vanaf 26 mei mogelijk zijn. Voor volwassenen vanaf 27 jaar is wedstrijden spelen volgens de routekaart pas mogelijk vanaf 7 juli. Er is nu weinig perspectief op eerdere versoepelingen en wijzigingen in het stappenplan om officiële competities te organiseren.

Daarom heeft de KNLTB besloten dat de Voorjaarscompetitie tennis voor senioren niet door gaat en wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021.

De jeugdcompetitie (Tenniskids, junioren en jeugd padelcompetitie) kan misschien in verkorte vorm nog wel doorgaan met 5 speeldagen vanaf 28 mei. We verwachten in de week van 11 mei, na de volgende persconferentie hier duidelijkheid over te kunnen geven.

Naar verwachting is in het najaar de hele sport weer open en kan het clubleven worden hervat. Kantines en terrassen zijn dan open en is het weer mogelijk om een volledige competitie te spelen. Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hopen we recht te kunnen doen aan de voor tennissers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de Voorjaarscompetitie.

KNLTB Competitie 2021 (najaar) in het kort
  • Voor de tenniscompetitie in het najaar geldt dat dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Competitiespelers die zich hadden ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie kunnen met hetzelfde team, aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitie klasse spelen in het najaar. Daarnaast kunnen er nieuwe teams worden gevormd en aangemeld.
  • Er wordt niet gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar 2022.