f8gj85st

Grandioos RTC feest bij 50 jarig bestaan.

Zaterdag 9 september heeft de Rijsbergse Tennis Club haar 50 jarig bestaan gevierd.

 

Met honderden bezoekers zowel 's middags als s avonds is het geweldig succes te noemen. ''s Middags lag het accent op de jeugd. Zij brachten ouders, broertjes, zusjes en vriendjes mee. Iedereen was welkom.  

 

De zojuist gerenoveerde tennisbanen waren opnieuw ingericht. Op de stormbaan, het luchtkussen en de sportsjumper konden de kinderen zich uitleven. Met hun scorecard trokken ze van spel naar spel. Ze konden laten zien hoe goed ze kunnen tennissen. Op de opgeknapte tennismuur moesten smileys worden geraakt, bij het ballenkanon moest de bal in een hoepel worden teruggespeeld en bij de snelheidsmeter werd de servicekracht gemeten. Behendigheidsspelletjes als 4 op een rij, jenga en darts werden gespeeld en nog veelmeer. Gezichtjes werden mooi geschminkt, kleurplaten afgemaakt, ranja gedronken en met 30 graden was een ijsje ook heerlijk.

 

Om 16.00 uur werden de oprichter van RTC Charel Luijten samen met Josephine Douenburg en Johan Wamsterker, die vanaf het prille begin in 1973 actief lid zijn, door voorzitter Kees Daamen in de bloemetjes gezet. Aansluitend was er voor competitieteams van de senioren een wedstrijd met de snelheidsmeter. Hierbij werden snelheden gemeten van meer dan150 km per uur. Knap, maar er werd ook volop gelachen. Bij het streven om het uiterste eruit te halen zie je ook koddige missers.

Om 18.00 was de prijsuitreiking, die werd gevolgd door DJ's voor de kids. Zij waren een succesvolle schakel tussen de middagactiviteiten en het avondfeest. 

Behalve leden waren er ook veel oud-leden op het feest. Er zijn veel verhalen opgehaald, die hoe later het werd, steeds sterker werden. De voetjes gingen van de vloer en het bleef nog lang onrustig op het terras. De bluffers maakten ondertussen gretig gebruik van een prima opgezette poker-clinic.

 

We kunnen terugkijken op een geweldig feest. We zijn blij dat de uitstekende opkomst ondanks en misschien wel dankzij het erg warme weer.  We danken sponsoren en iedereen die er aan mee gewerkt heeft om deze dag onvergetelijk te maken.

Foto's: door Marieke Hanegraaf

Wintertraining / Tennisles...!

Je kunt je weer opgeven voor de wintertraining.

Zin om deze winter ook lekker wekelijks op de baan te staan?

Schrijf je dan nu nog in voor 8 oktober !

Link om in te schrijven: www.yourtennis.nl 

De lessen starten op 23 oktober, ik hoop jullie (weer) op de baan te zien deze winter.

Voor meer informatie kijk op onze site.

Gr Willem.

Willem

P.s. Voor een proefles voor senioren of kinderen vanaf middelbare school kan contact opgenomen worden met Willem.

Willemlieshout @ casema.nl

Hoe zit het nu met padel voor RTC ?

We hebben niet stilgezeten deze zomer.
 
Samen met de medewerker van sportbeleid van de gemeente, de afdeling financiën en de wethouder van sport hebben we gewerkt aan een adviesnota voor B&W en een Raadsmededeling. In die adviesnota motiveren we nogmaals het nut en de noodzaak van padel voor RTC. Datzelfde geldt overigens voor de Zundertse Tennis Vereniging. Nut en noodzaak worden voornamelijk gemotiveerd door dalende ledenaantallen in de leeftijdsgroep 25 tot 40 jaar. Normaal zien we hier instroom (mensen worden lid), nu zien we uitstroom (mensen gaan weg en/of komen niet). Maar ook vitaliteit in de kernen door het mogelijk maken van deze actuele sport.
Natuurlijk kosten padelbanen geld, maar veel uitstroom kost dat ook. Je moet de vaste kosten die de vereniging heeft dan met minder mensen dragen.
 
Dit hebben we opgenomen in een business- oftewel terugverdien-model. Dat wordt eerst gedeeld met het college. Eind van de maand gaat dat samen met de rest van de begroting naar de gemeenteraad. De raad gaat de totale begroting van de gemeente Zundert in oktober bespreken. Daar mogen we inspreken. Op 8 november weten we dan definitief of er padel komt in Rijsbergen en Zundert. 
 
We gaan er voor !

De banen moeten weer worden geveegd.

De banen zijn netjes gerenoveerd. Ze moeten nog in optimale conditie komen en daarna blijven.

Als je stopt met spelen moet je daarom de banen vegen. Uitzondering is als het regent of net geregend heeft. Dan blijft het roodzand namelijk op het sleepnet liggen. 
Banen slepen

Sleep van buiten naar binnen, en pak het net in het midden op om het terug te plaatsen.

Zo voorkom je dat het roodzand van de baan gesleept wordt en zich ophoopt onder het sleepnetophang plaats.

Cross16

cross16_2018

Meedoen kan nog

Cross16 is weer begonnen. We hebben nog 3 plaatsjes vrij. 1x in de C-poule 2x in de D-poule WIl je nog mee doen, laat het ons dan weten. Cross16 @ rijsbergsetennisclub.nl

Rabobank club actie

Rabo club support

Rabo club support

Rabobank clubsupport, we doen weer mee. Rabobank clubsupport Ook nu weer heeft de Rabobank,  Zuidelijke .....

Email designed with Elementor ❤️ Powered by Elemailer