Voorjaarscompetitie 2022

Je kunt je vanaf heden aanmelden voor de Voorjaarscompetitie 2022.

Inschrijving kan alleen via de RTC website, en deze dient vóór 24 december binnen te zijn.

• Voorkeur van medespelers kan worden vermeld maar is niet verplicht. Je kunt je voorkeur aangeven, echter deze behoeft niet gehonoreerd te worden.
  • Indien uw 1e én 2e keuze niet gehonoreerd kunnen worden, zal de TC contact met je opnemen.
  • Wanneer je meer als 2 verhinderingen hebt, geniet het de voorkeur om je als reserve op te geven voor de betreffende competitie dagen dat je beschikbaar bent.
  • Uiteraard zullen we bij de indeling van de teams, zoveel mogelijk aan de oude samenstelling vasthouden. Dit is echter niet altijd mogelijk i.v.m. de verschillende individuele speelsterktes en nieuwe deelnames.

Een ieder die inschrijft voor deelname aan de competitie RTC dient bekend en akkoord te zijn met het competitiereglement.

INFO VANUIT DE KNLTB : VOORJAARSCOMETITIE 2022

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen.

Vorig jaar, 2020, deed de KNLTB onderzoek naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond  “om de week” worden gespeeld.

Wat houdt  “Om de week spelen” op vrijdagavond precies in?

• Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team op de vrijdagavond heeft in totaal 5 speeldagen/weken, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De overige competitiesoorten op de andere dagen duren gewoon 7 weken.

Groeten,  TC – Jack Geerlings

Hieronder naar het inschrijf formulier voor 2022.

Voorjaars competitie

N.a.w. gegevens